Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett hundratal deltog i marsch för klimatet

Under lördagen marscherade cirka 100 personer från ett 20-tal olika organisationer i Sundsvall tillsammans för klimatet.

Annons

Efter en manifestation på Stora torget fortsatte arrangemanget i Kyrkans hus med biskop Eva Nordung Byström och Viveka Sjödin, samordnare för klimatanpassning på länsstyrelsen som talare. Klimatmarschen är ett sätt att uppmärksamma FN:s klimatmöte i Paris, då världens toppolitiker samlas för att enas kring ett nytt globalt klimatavtal. På olika platser i världen marscherar människor för att sätta press på beslutsfattarna att verkligen komma överens i denna ödesfråga.

– Vi människor – särskilt i västlandet och inte minst här i Norden – har skapat en levnadsnivå och livsstil, som vi ogärna byter bort eller förändrar, trots att den är hänsynslös både mot världens fattiga och mot framtidens människor. Men nu är tid för förändring, säger biskop Eva Nordung Byström.

Klimataktion Sundsvall tog initiativet till lördagens miljömarsch.

– Vi förväntar oss ett rättvist, ambitiöst och bindande klimatavtal, säger Paul Eriksson, ordförande i Klimataktion, när han inledde manifestationen på Stora torget.