Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett imponerande arrangemang – som imponerade

De som kommit för att tävla var nöjda.
Förbundsfolk och ledare likaså. Och arrangörerna kan pusta ut – efter ett års förberedelser.

– Vi har fått jättemycket beröm och det är klart att det här blir ett lokalt uppsving, det här är otroligt bra för ridsporten i norr, säger tävlingsledaren Jennie Sahlin.

– Det blir en kick för våra lokala ekipage som nu är på en lägre nivå att se de här ryttarna och vad som krävs, säger hon.

En som följer ridsporten och är mitt i den är Py Jägerdén. Själv hoppare med mästerskapsambitioner på storhästar, nu hjälpreda för de yngre förmågorna.

– Det är jättebra för Norrland med tävlingar av det här slaget, det är bra för utvecklingen för alla att se vad som krävs. Det är klart att det är lite långt att åka för oss som håller till i Eskilstuna.

En som varit med länge i Sundsvalls Ridklubb, men som nu bara följer det hela från distans, är Rolf Wengelin.

– Utvecklingskurvan har alltid pekat uppåt; ryttarna, hästarna, anläggningarna och det fantastiskt hur den här klubben har jobbat för att bygga upp det här. Klubben har alltid varit aktiv framåt, de har gjort ett väldigt fint arbete, säger han.