Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett måste för att kunna leva vidare"

Tanken var att möblera om lite för att få in en hörna med spel.
Det blev större än så.
Investeringen blev tre miljoner och en helt omgjord butik.

Om någon vecka är renoveringen av Ica nära i Stöde helt klar och då får Stödeborna en butik som erbjuder allt från spel till post, bank, apoteksombud, och självklart livsmedel.

– Jag tror inte att det är någon i Sverige, ja kanske i Europa, som slår mig på utbudet som jag nu kommer ha i serviceväg, säger butiksägaren Mikael Norrbom och lägger till att de även har laddstation för elbilar, drivmedel, är ombud för både DHL och Schenker, ombud för systembolaget och även kommer att ha en liten fikahörna i nya förbutiken.

Under de 22 år som Mikael Norrbom har varit Ica-handlare i Stöde har han gjort två större ombyggnationer och nu är den tredje snart genomförd.

Men någon tanke på att bygga om butiken en tredje gång hade inte Mikael, förrän Björn Sperring som driver Stöde Närköp förra året beslutade sig för att lägga ner verksamheten.

– Han kom till mig och sa att han skulle stänga och ville att jag skulle ta över hela spelbiten, trav och lotterispel, och det tvekade jag inte över för utan spel i Stöde så skulle jag tappa i omsättning, säger Mikael Norrbom.

De första ritningarna innehöll en mindre hörna med spel där returpanten i dag finns, men Ica ville annat.

– Ja, jag pratade med Ica när jag börjat skissa på vad jag skulle göra och det resulterade i en satsning på tre miljoner, hela butiken görs om och vi har satt in helt nytt kassasystem med tre kassadiskar plus den som kommer att finnas i förbutiken, säger Mikael Norrbom.

Nu har man jobbat dagar och nätter för att göra om i butiken, som när den blir klar får 120 kvadratmeter större butiksyta.

– Själva utbyggnaden är på 80 kvadratmeter, men sedan har jag flyttat bort returpanten till en annan del av byggnaden och vi flyttar charkdisken en bit. Vi plockar även bort taket som varit nedsänkt och butiken kommer att bli mycket luftigare, säger Mikael Norrbom.

Hela butiken är i stort sett omflyttad och det har de senaste veckorna varit stökigt och svårt att hitta, men kunderna ser positivt på satsningen.

– De allra flesta kommer och säger att det är jätteroligt att det satsas i Stöde och de har förståelse för att det just nu är lite rörigt, säger Mikael Norrbom.

I dag finns tio anställda och ett antal ungdomar som kommer in och jobbar några timmar i veckan med varuplockning. I och med nya förbutiken och spelet så kommer även en person till att anställas.

– Ja, jag har gjort klart med Björn Sperring som hade Närköp, han kommer att börja jobba här och det är bra med ett känt ansikte bakom disken, säger Mikael Norrbom.

På måndag räknar de med att vara i gång med spelet i butiken och om lite drygt en vecka, närmare bestämt måndag vecka 50, hoppas han att butiken är helt klar.

Hur firar ni detta då?

– Då kommer vi att bjuda kunderna på kaffe och tårta i butiken, säger Mikael och fortsätter arbetet med att montera hyllor och möblera om.