Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett möte för arbetarklassens kamp

De europeiska kommunist- och arbetarpartierna samlades i Bryssel under parollen “Vi stärker arbetarklassens kamp mot det kapitalistiska systemets barbari som skapar krig, fattigdom, flyktingar och migranter".

Vi i SKP Västernorrland följde intressant mötet där 36 kommunist- och arbetarpartier deltog. Där betonades behovet av att trappa upp kommunisternas kamp mot imperialismen och socialdemokratin som går hand i hand med den fascistiska rörelse som växer sig starkare i Europa. Generalsekreteraren Dimitris Koutsoumpas från KKE påtalade också vikten av att hålla fast vid det socialistiska perspektivet för att det i sin tur ska ge resultat. Under mötet utbytte delegaterna från kommunist- och arbetarpartierna ståndpunkter, utifrån sina olika perspektiv, kring det imperialistiska systemets upptrappade konflikter och fördjupandet av den kapitalistiska krisen.

Sveriges kommunistiska partis västernorrländska avdelning stödjer med all kraft kampen mot att Sverige ska deltaga i någon som helst form i de konflikter som nu pågår och en anslutning till Nato. Delegaterna belyste också uppkomsten av den ”nya socialdemokratins” skadliga roll i kampen mot kapitalismen och imperialismen. Mötet hyllade folkens pågående kamper i sina egna länder, men poängterade samtidigt kommunisternas plikt att fortsatt uttrycka sin solidaritet med flyktingarna. Det var 36 kommunistiska partier som deltog och Sveriges kommunistiska parti var ett av dem.

SKP Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel