Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett omänskligt samhälle är som gödsel för nazismen

Replik på Står vi inte upp mot hatet kommer det aldrig bli någon skillnad, ST 21/12.

Det räcker inte med att visa utmärglade och ihjälgasade människor, man måste även diskutera nationalsocialismens ideologi! Jag har diskuterat med människor som haft Nordiska Motståndsrörelsens ledare Klas Lund som största idol. Detta var inga mentalt eftersatta personer utan ideologer precis som en socialist.

Du säger att det finns ett hat mot homosexuella och transpersoner etcetera, men tonen har också skärpts mot alkoholister, psykiskt sjuka med flera. Därför är det viktigt att nationalsocialismen exponeras. Det finns snart inga kvar i livet som bär siffrorna från koncentrationslägren. Jag har haft förmånen att diskutera nazismen som ideologi med några av dessa. Samhället har blivit mer omänskligt och auktoritärt och det är som gödsel för nazismen. "Mein Kampf" är en farlig bok men också ett av våra viktigaste dokument. Nazisterna brände böcker i rädsla för kritik som skulle sticka hål på bubblan. Så diskutera och analysera nazismen åter och åter igen.

Lars-Åke Vikström

Läs också:

► Ledare: Oksanen: Den antisemitiska hydran måste vi besegra tillsammans

► Insändare: Nazismens rötter i SD hotar vår demokrati

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel