Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett sanningens ord om lodjursjakten – snart har vi utrotat alla vilda djur

Angående debattartikeln Skådespelaren Christina Lindberg: Jägare lever i tron att de vilda djuren är deras egendom, ST 1/3.

Det här var bland det bästa jag läst på länge! Ett sanningens ord helt enkelt. Det här något vi borde ta upp för det är precis som Christina skriver, att våra vilda djur inte är jägarnas egendom och inte heller samernas. De tillhör oss alla, så varför ska endast en liten grupp bestämma?

Snart har vi utrotat alla våra vilda djur, för det är ju så att det endast är människan som tillåts breda ut sig och vår djurindustri, som om alla djur som finns vore till för oss människor. Vi ska jaga och döda, eller föda upp för att äta. Eller stänga in i djurparker, som är totalt onaturligt för ett vilt djur. Det borde absolut bli nya bestämmelser angående jaktens utbredning i Sverige!

Det största rovdjuret av alla är trots allt människan.

"Djurens rätt"

Läs också:

Beslutet: Tio lodjur får fällas i Västernorrland – snart börjar jakten

Moderatkvinnor: Gör vildsvinsjakten mer attraktiv genom förenklade köttregler

Många har åsikter om jakten – utan att ens ha satt sin fot i skogen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel