Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett slag mot Sveriges unga

I Socialdemokraternas skuggbudget föreslås en fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga mellan 18-26 år. Det är en politik som skulle drabba många unga killar och tjejer här i Västernorrlands län hårt då kostnaderna för att anställa människor mellan 18-26 skulle öka kraftigt.

Beräkningar, som tar hänsyn till att kostnadsökningen även kan komma att visa sig i form av till exempel höjda priser, visar att cirka 320 unga människor i Västernorrlands län riskerar att förlora sina jobb på grund av ungdomsskatten.

Tillsammans med de andra partierna i Alliansen har Moderaterna halverat arbetsgivaravgiften för unga just för att sända trösklarna in på arbetsmarknaden. Nu går vi gemensamt vidare med en politik för fler jobb, bland annat med en sänkning av restaurangmomsen som ytterligare förbättrar ungas chanser att få in en fot på arbetsmarknaden. Så tar vi ansvar för Västernorrlands län och för resten av landet.

Elin Nilsson (M)

Ledamot kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel