Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett starkt album

Sandviken Big Band
In Concert Vol. 1
SBBCD

Bland svenska storband har Sandviken Big Band en stark ställning. Deras swingbetonade stil går hem hos landets större jazzklubbar och arrangörer. Bandet är flitigt i elden och vid nästan varje speltillfälle finns inspelningsutrustning med för dokumentation. Materialet på den här skivan är inspelad vid tre olika konserter i Sandviken från 2008 och 2011.

Det taggade bandet under Åke Björänges ledning presenterar här Alnötösen Linda Pettersson som gör en hudnära innerlig tolkning av Irving Berlins klassiker How Deep Is The Ocean. Andra gästsolister är de före detta Sandvikenpojkarna Fredrik Nordström saxofoner och Patrik Skogh trumpet. Fredrik har ett framträdande solo på tenorsax i sitt eget opus Falling och i Gammelfarfars Mormorsvals av Patrik delar de på soloutrymmet där Fredrik hörs på altsax. Både Patrik och Fredrik tillhör de bästa vi har inom nutida svensk jazz. Även bandets egna solister gör också goda insatser som Patrik Engelbert sopransax, Göran Berencreutz gitarr, Patric Lundstedt tenorsax, Arnold Rodriguez piano och Joachim Tromark flygelhorn.

Förutom Skoghs och Nordströms bidrag spelas det musik av Don Menza, Pat Metheny, Irving Berlin, Tom Kubis med flera. Ett starkt album, längtar redan till nästa volym.