Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett Sverige där alla får plats

Val Nu närmar sig valet med stormsteg och temperaturen stiger.

Partierna överbjuder varandra och det är ingen hejd på kritiken mot oss socialdemokrater att vi inte går fram gemensamt med vänsterpartiet och miljöpartiet.

Intressant nog gör allianspartierna olika egna utspel varje dag.

Allt från Nato-medlemskap och ordningsbetyg till förstatligande av sjukhusen. Varje parti i Alliansen vill visa sin färg. Så hur lätt kommer det att bli för dem att profilera sig i ett gemensamt valmanifest?

Självklart krävs förhandlingar om man ska ingå i en regering. Men utgångspunkten är att ju bättre valresultat blir, desto större inflytande får det egna partiet, så det är klart att jag hoppas på ett riktigt ordentligt och tydligt valresultat där vi socialdemokrater får väljarnas förtroende!

Nu gäller det att vi verkligen är tydligare än någonsin. Dörrknackning och valstugor kommer att ge resultat, så att många vet vad de ska rösta på 14 september.

För oss är jobben huvudfrågan precis som det alltid varit. Vi vill vända utvecklingen och då väljer vi framtidsreformer och investeringar inte skattesänkningar och privatiseringar.

Ingen ung ska behöva börja sitt vuxenliv i arbetslöshet utan ska i jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar. Det är ett slöseri att människor går arbetslösa samtidigt som företag inte hittar arbetskraft. Vi vill ha fler platser i yrkesutbildningen och fler platser i högskola och universitet.

Jobben är grunden för allt, både individens frihet och Sveriges välstånd.

Efter år av nedskärningar behöver de anställda i vården ta hand om allt fler gamla och sjuka.

Skolresultaten sjunker fortfarande efter åtta år av moderatstyre och barngrupperna blir större och större. Sverige slits isär.

De som redan har det bra har fått det ännu bättre i det moderata Sverige

För oss socialdemokrater går kvaliteten före fortsatta skattesänkningar och panikartade privatiseringar. Vi satsar på fler sjuksköterskor och fler händer i vården.

Ökade resurser till välfärden är ett måste.

Vi vill vända utvecklingen och vi har en lång erfarenhet att skapa en välfärd för alla – och inte bara några.

Det är dags att byta regering!