Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett tusental personer firade helgonets högtid

Kustens Folkets hus fylldes till brädden under lördagen när medlemmar från eritreansk-ortodoxa kyrkan firade helgonet Sankt Mikael.

Folk rörde sig in och ut från stora salen där en lång gudstjänst pågått sedan småtimmarna. För första gången sedan den ortodoxa kyrkan invigdes i Kustens Folkets hus i våras firades högtiden då man ärar ängeln och helgonet Sankt Mikael.

– Högtiden handlar mycket om att förmedla hur vi ska leva och vara mot varandra, säger Haile Alem, kontaktperson i S:t Mikaels församling i Sundsvall och en av de ansvariga bakom arrangemanget.

Ett tusental medlemmar från olika församlingar hade åkt bil, buss eller tåg för att ta sig till firandet. Från varje kyrka följde en kör med som fick sjunga var sin psalm.

Under hela dagen lagades det mat som serverades efter gudstjänsten.

Stefan Hill, som har varit med och startat upp verksamheten i Folkets hus, var imponerad över hur lite förberedelser som krävts för att samla alla.

– De är helt otroliga på att improvisera. Här ska vi alltid ha lång tid på oss att planera, så det är en lite annan kultur så sett, säger han.