Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU har bytt namn till Egoistiska Unionen

Annons

Vart tog EU vägen? Så fort människor i nöd behövde hjälp så rasade EU ihop som ett korthus.

Från början tog Tyskland (Merkel) och Sverige (regeringen Löfven) sitt ansvar och lät flyktingar komma in och få en fristad. De andra länderna, Ungern med flera, började bygga murar och taggtråd runt gränserna för att komma undan sitt mänskliga ansvar. I förlängningen gjorde ju det förhållandena omöjliga.

Det duger ju inte att bara två av de 28 medlemsländerna i EU tar sitt ansvar. EU verkar fungera när det gäller hur lång en gurka får vara, eller hur en potatis ska se ut. Men när det kommer till skarpt läge och människor behöver hjälp, ja då lägger man ner sitt intresse.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Nu har ju hela EU återupprättat järnridån igen. Dessutom har man ingått avtal med ett av världens mest odemokratiska länder, Turkiet. Landet som har flest journalister fängslade av alla. EU sopar problemen under mattan.

Detta läge skulle aldrig ha uppstått om EU:s samtliga länder från början gjort sin plikt och hjälpt till med flyktingmottagandet. När EU bildades hette det att det skulle vara ett gemensamt Europa och fritt flöde mellan medlemsländerna. Men det räckte som sagt med att det kom människor i nöd från djävulska krig så sket sig hela idén med EU.

Det känns som att det är läge att lägga ner den här icke fungerande föreningen. Att Sverige dessutom gör en nettoförlust på EU på omkring 26 miljarder om året och ändå inte får någon hjälp i skarpa lägen gör inte saken bättre.

I mars 2016 bytte EU namn till Egoistiska Unionen. Skamligt!

B.K.Hurtigh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel