Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Euskefeurat kommer till Sundsvall med låtar långt från Stureplan

På lördagen kommer Piteåbandet Euskefeurat till Sundsvall och Södra berget med sin turné "Sånger från Hotaheiti". Så långt från Stureplan man kan komma, som bandmedlemmarna själva beskriver den.

Euskefeurat bildades redan 1977 med komikern Ronny Eriksson som en av initiativtagarna. Han har sedan dess varit frontfigur i bandet, som under åren har bytt en del medlemmar. Förutom Eriksson består bandet i dag av Bengt Ruthström, Kenneth Berg, Dan Engman, Per Isaksson och Robert Lundberg.

Deras turné "Sånger från Hotaheiti" bygger på skivan med samma namn. En skiva som på många sätt personifierar Euskefeurat och vad de står för.

– Vi är mycket kusinerna från landet och det vill vi vara, och det är det som vår nya platta också beskriver. Vi är så långt ifrån Stureplan man kan komma, vi är det som ligger utanför tullarna. Syns man inte i media så finns man inte. Vi är som en liten proteströrelse, säger basisten Dan Engman i en intervju med Länstidningen Östersund.

Men publiken på Södra berget kommer även att få höra några av de äldre låtarna.

– Centralt i showen i kommer vara den nya plattan, men givetvis blir det också en del gamla godingar. Vi måste alltid ha lite gamla favoriter med, säger Dan Engman.