Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Euskefeurat och ytterligare tre akter till Urkult

Euskefeurat, Nadia Nair, Räfven och Sousou & Maher Cissoko.
Det är den kvartett bokade musikakter som nu ansluter sig till artistuppställningen på Urkult 2016.

Datumet för kommande Urkultfestivalen är 4-6 augusti och nu har arrangörerna gjort klart med ytterligare musikakter – Euskefeurat, Nadia Nair, Räfven och Sousou & Maher Cissoko.

Kändast bland den breda publiken av kvartetten i fråga är det rutinerade Piteåbandet Euskefeurat, med komikern och sångaren Ronny Eriksson som härförare.

Kända inom folkmusiken är även Göteborg- och Stockholmsbandet Räfven, som spelar egenkomponerad musik influerad av östeuropeisk folkmusik och klezmertradition.

– För den som inte har sett eller hört Räfven så är de variationens mästare. Det är rivigt tempo mixat med balkantakt för att sedan plötsligt övergå i jazziga reggaesolon varvat med ska. Det är oförutsägbart och vildvuxet, skriver arrangörerna i ett pressutskick.

Paret Sousou och Maher Cissoko, med Senegalesisk bakgrund, har spelat på Urkult tidigare och är mästare på det afrikanska stränginstrumentet kora

– Sousou och Maher är båda sångare och koraspelare och deras musik är i ständig rörelse och spänner över flera kontinenter, menar arrangörerna.

Sist men inte minst är även sångerskan Nadia Nair från Göteborg bokad. Nair, som släpper sitt debutalbum ”Beautiful poetry” den 4 mars, har blivit hyllad för sin personliga röst och poetiska texter, men också för mixen av blues, elektroniska element och organisk rock.

Sedan tidigare är Ahlberg, Ek & Roswall, Charlie Parr, Emil Jensen, Glesbygd’n, Jaron Freeman-Fox, Lyset i forsen, Maïa Barouh, Maxida Märak, Nino Ramsby och Sally Swag klara för Urkult 2016.