Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva fjärde verksamhetschefen

Eva Fors, Ilsbo, tillsätts som den fjärde och sista verksamhetschefen i Nordanstigs kommun.

Eva Fors arbetar nu som rektor i den västra kommundelen och ska ersättas på den posten.

De tidigare tillsatta är Ronny Spångberg, Bergsjö, Eva Gottvall-Bruno, Jättendal, och Mats Dahl, Ystad. De blir mellanchefer under chefstjänstemännen Mats Collin och AnnKristine Elfvendal.

Processen med att minska antalet administrativa tjänster med tio, från 80, ska enligt kommunchefen Thord Wannberg slutföras.

Är det inte en risk för en överdimensionering med chefer i toppen? Att det skapar en organisation för sig? frågar ST.

Nej, är Wannbergs bestämda svar.

Vattenorganisationen och miljökontoret har sedan tidigare lämnat kommunalkontoret. Tio administrativa tjänster ska bort. En given fråga är om det är på väg att bli en rad tomma rum i kommunhuset i Bergsjö men svaret på det är också nej.

Det har suttit två och tre personer i samma rum tidigare.Av de 13 som fått pensionserbjudanden har fem tackat ja till att sluta eller minska tjänstetiden.

Wannberg, en av de 13, fortsätter sitt kommunchefsvärv tills en efterträdare tagit över vilket beräknas ske i början på nästa år.

Han betonar att det måste fungera med IT-stödet för att servicen ska behållas efter att indragningarna gjorts.