Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva Werner

Eva Werner, Södermalm, Sundsvall har avlidit i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är sambon Lennart och barnen med sina familjer.

Eva föddes den 29 augusti 1941 i Östersund. Hon var verksam som barnmorska vid Sundsvalls sjukhus fram till sin pension.

När en vän går bort drabbas man av stor sorg. När en kär vän går bort får man dessutom svårt att ta in en förlust av en fin gemenskap. Vi vänner kommer att sakna Evas lite hesa skratt. Ett skratt och humor som låg nära till hands i det vanliga samtalet. Jag har aldrig tidigare träffat en person som var så generös mot sin omvärld. Eva var alltid beredd att hjälpa eller ställa upp för sina medmänniskor.

Med ett barns förtjusta och förväntansfulla ögon berättade Eva om familjens planerade resa till Italien. En resa som skulle ske som ett firande av hennes 75-års dag i augusti. Likaså berättade hon om framtidsplaner där ytterligare en resa skulle göras med sin sambo Lennart som fyller 80 år i augusti i år.

Planer som med ett knivskarpt skär får allt att förändras i sorg och saknad över en livsglad kär vän. Små detaljer av gemensamma stunder med Eva poppar upp i mitt huvud. Ofta, väldigt ofta satt Eva på en bänk vid sommarstugans entré. Det blev en stunds prat om både det ena och andra kring vardagliga händelser. Det fanns alltid tid för en stunds gemenskap i vardagens pockande göromål.

Vi är många vänner som kommer att sakna den okonstlade, spontana och varma kontakten med Eva. En närhet till vänskap som nu är borta för alltid.

Lennart Uggeldahl