Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Everest Sisu skrällde på lunchen

Tisdagens V4-omgång avslutades med en skräll då Danneroamatören Elisabeth Lundholm vann från utvändigt ledaren med treårige Everest Sisu.

Treåringen kom från en V75-start och ett uttagningslopp till Kriteriet där han utgick felfri och ägarkörd blev han nu bortglömd av spelarna.

– Hästen kan det här, men jag har fullt upp med att sitta kvar i sulkyn, sade Elisabeth medan hon försökte hålla glädjekänslorna tillbaka för att överhuvudtaget kunna prata.

Daniel Wäjersten inledde dagen bakom Åsa Näsman-tränade Favorite Boko som avgjorde säkert från utvändigt ledaren.

– Normalt skullejag kanske backat ned i tredje inner, men han kändes så stark att jag ville ge honom chansen, sade Daniel som kvitterar ut proffslicensen senare i veckan.

StreckfavoritenTorwall vann nästa avdelning tillsammans med Jan-Olov Åberg. Hästen gjorde det dock lite svårt för sig genom att galoppera kort efter start. Sedan sladdade han i kön, men avslutade mäktigt i spåren och hann dit på linjen via 1.23,0/1400 meter. Segertiden blev 1.24,1a/1 640 meter.

– Han öppnade egentligen bra men tog en steg och då fick han galopp, förklarade Åberg.

– Sedan var det pengar som gällde, forsatte Åberg, men hästen ville tydligen annat.

Favoritseger blev det även i nästa avdelning där Twinkle Kronos höll undan med en läpp före skrällen Alvena Urläcker.

– Han gjorde en topprestation, konstaterade Kaj Widell.

– Han gick 1.12,5 sista varvet och då mest i tredjespår, sade Kaj som dessutom avrundade efter middagen bakom Sören Lennartsson-tränade Ecco Hornline.

V5-omgången inleddes med ett tvååringslopp och där vann Robert Bergh med storfavoriten Avant Garde som ledde ett femhästarslopp från start till mål via 1.17,3 sistatusen.

Ett år äldre Diones Blackbeauty vann nästa lopp för Jimmy H Andersson efter en bra avslutning. Svante Båth tränar hästen som tog första segern i tredje starten.

– Han stoppade upp i utvecklingen och då tyckte Svante att han skulle få börja starta och det verkar som att han vaknat till lite av det, sade Jimmy.

Jimmy vann dessutom med stallkamraten Urchin som tog ledningen efter 500 meter och sedan var helt överlägsen. Segertiden blev 1.15,2a/2 640 meter.

– Det var verkligen åkandes och det var hans andra start som valack, sade Jimmy efter sin dubbelseger.

Robert Skoglund vann med Höstbotuva som tog andra segern i årets fjärde start.

– Hon är inte lätt, sade Robert.

– Hon är jättebra, men fortfarande lite feg i loppen och springer och bromsar och jag fick skälla på henne flera gånger för att hon skulle vara fokuserad, sade Robert.