Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewa Lindstrand teg om affären

Redan i förra torsdagen gjordes affären om Vivstavarv upp.
Timrås kommunalråd Ewa Lindstrand (s) har valt att hålla den goda nyheten hemlig.
Vi hade en överenskommelse att informationen skulle hållas inom fyra väggar, säger hon.

Ända sedan 300 pappersarbetare miste sina jobb har Timrå har väntat på beskedet om framtiden för Vivstavarv.

Förra torsdagen fick Ewa Lindstrand veta att en överenskommelse var träffad mellan M-real och Baltic Tanken nyhet som borde ha fått vilket kommunalråd som helst att slå frivolter på torget av glädje. Men Ewa Lindstrand hade lovat att hålla tyst.

Vi hade en överenskommelse att det här skulle vara konfidentiellt. Eftersom det här är en affär mellan M-real och den nya intressenten tyckte vi att det var upp till dem att gå ut med informationen, säger hon.

Trots att ST berättar att köparen redan ställt upp på en intervju och berättat om framtidsplanerna avstår Ewa Lindstrand från att ge en kommentar.

Vi brukar hålla det vi lovar, säger hon.

Bill Bengtsson är näringslivschef i Timrå kommun och är förmodligen glad. Men han vill inte heller kommentera affären. Han berättar att flera företag hört av sig till kommunen och visat intresse för att hyra in sig hos den nye ägaren till Vivstavarv. Men vilka de är vill han inte offentliggöra.

Bill Bengtsson säger att idén om tillverkning av vindkrafttorn varit på tapeten under ganska lång tid.

Du kan inte dra så här stora grejer efter vägen. Det är naturligt att man ser Vivstavarv som en möjlighet då, säger Bill Bengtsson.

ST har sökt M-reals Peter Kjenell utan framgång.