Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewonne Eneroth fick lämna "Farmen"

Söndagar innebär ett nytt "Farmen"-ting och efter en fajt i husförhöret fick Ewonne Eneroth lämna jordbrukslivet.
– Jag känner mig lättad, det har varit fyra fruktansvärda veckor, sade hon i programmet.

Den gångna veckan av "Farmen" har kantats av bråk, tjafs och intriger. I torsdagens program valde storbonden Sara-Marie Costa, som skickade hem Gunvor Friberg i förra veckans tvekamp, Ewonne Eneroth till förstekämpe då hon "jobbar minst och sover mest".

Eneroth valde i sin tur Sofie Pettersson till motståndare i tinget - och fick storstryk i husförhöret.

– Jag hade gärna varit kvar längre om inte Sara-Marie funnits här, hon har ju gjort livet surt den senaste tiden. Hon var tydligen rädd för mig och ville få bort mig - vilket hon har lyckats med nu, sade Eneroth i programmet.

Och hon hade rätt - Sara-Marie Costa var nöjd med vem som fick bege sig hem.

– I dag har varit som julafton för mig. Jag fick min stora julklapp i att Sofie fick komma tillbaka och att Ewonne stack åt helvete härifrån, sade Sara-Marie Costa och skålade efter tvekampen.

För fem år sedan träffade Allehanda Ewonne när hon bodde i skogen mellan Härnösand och Kramfors och berättade om sitt liv med fibromyalgi. Läs hela intervjun med henne här.

Förutom att bråka sinsemellan har farmarna sysselsatt sig med veckans uppdrag. Nervositeten var stor när "Farmen"-mentorn Gutta skulle inspektera isterband, upprensningen i trädgårdslandet, bastuväggar och bygget av varm- och kallrök.

Även om han hade åsikter om rökarnas placering blev farmarna godkända och belönades med en nyckel till "syndarummet".

– Jag fattar inte att man kan bli så glad över vad en liten farbror säger, men jag älskar Gutta, sade Pernilla Wallette.

I rummet fanns alkoholhaltiga drycker som deltagarna glatt svepte i sig.

– Jag har lustat efter att få berusa mig. Sprit, rom, cola och socker, ett av "Farmens" hittills bästa ögonblick, sade Sara-Marie Costa under festen.

Hampus Jönsson och Nina Wahlin, som har bott på Sörgården sedan starten, gjordes i slutet av programmet till kämpar och ska tävla mot varandra om en plats på "Farmen".

Läs även:

Lina bombas av hat efter Farmen-avsnitt - Läs henne egna ord här

Hon fick lämna "Farmen" efter sveket