Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Examensdags för första lokförarutbildningen i Ånge – nästan alla deltagare har fått jobb

På torsdagskvällen var det examensdags för deltagarna i den första lokförarutbildningen i Ånge. En satsning i samarbete mellan Arbetsförmedlingen och utbildningsföretaget Protrain.
– Elva har fått jobb i Ånge, berättar Protrains vd Karl Johan Börjeson.

I går firade deltagarna i lokförarutbildningen i Ånge att de är på god väg in i en yrkesbana som förare av rälsbundna fordon. På torsdagskvällen var det nämligen examensdags, vilket firades med en trerätters middag på Hotell Mittlandia i Ånge.

För Plus-kunder: Lokförarutbildningen i Ånge har startat: "Det finns jobb som väntar på dem"

Förutom Arbetsförmedlingen och Protrain så har även flera lokala tågbolag medverkat i utbildningsinsatsen, men också sett till att några av de som nu ämnar kommer gå vidare till en anställning som förare av deras tåg.

– Femton av arton deltagare hade klart med jobb redan innan examen. Elva av dem fick jobb i Ånge, berättar Protrains vd Karl Johan Börjeson.

För Plus-kunder: Lokförarsatsningen fortsätter i Ånge: "Vi ser fortfarande ett stort behov"

I mars kommer en ny utbildning att påbörjas, vilken det fortfarande finns viss tid att anmäla sig till. Närmare bestämt till och måndag.