Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Experimentellt med Chuck Hall

/

Annons

Ett par jazziga ackord och en lätt stämma i den trygga bluestolvan sätter igång spelet som imponerar mig med scennärvaro och musikalisk glädje. Att de här gubbarna har en del år av erfarenhet på nacken är det ingen tvekan om, såsom de är både självsäkra och självständiga med sina instrument. Ibland förutsägbara och ibland helt oförutsägbara solon blandas i en symbios av blues, funk, jazz och rock.

Med en trummis och basist bakom sig är Chuck Hall oslagbar. Då hans stämma inte är vid liv så följs gitarren och basen åt i en slags svettig experimentell och instrumental anda, därmed en eloge till basisten John Willis och trummisen Ron James som backar upp Chuck in i det sista - de blir verkligen bidragande till det tajta fantastiska blueskaoset. För trots att det mer än ibland blir ett väldigt funkigt sväng i lokalen så lyckas blueskänslan bestå genom hela spelningen.

Kvällens höjdpunkt blir till slut när Ron James vid trummorna river av ett sådant fantastiskt trumsolo som man inte kan bli annat än lycklig av. Det skadar inte heller att stämsången som ibland kommer in har toner som sitter perfekt. Ikväll känns gubbrock inne!

Annons