Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Experten om Timrå IK:s slutspelsplats: "Det är en enorm bragd"

De har klättrat från botten till en plats i slutspelsserien. Nu hyllar experten och den före detta hockeyspelaren Harald Lückner Timrå IK.
– Jag tycker att Roger Forsberg och hela laget har gjort ett kanonjobb, säger han.

Annons

Timrå IK säkrade en plats i Slutspelsserien genom att besegra Asplöven med 4–5 i förlängning. Ett resultat som räckte till en åttondeplats i serien.

Läs också: Timrå IK klara för slutspel – vann mot Asplöven i förlängningen

Nu hyllar Harald Lückner den resa som laget, tillsammans med tränaren Roger Forsberg, har gjort.

– Jag har alltid berömt Timrå IK och jag skulle säga att det laget är en av årets stora överraskningar. Och Roger Forsberg har verkligen gjort ett kanonjobb, säger han.

Läs också: Westlund: Osannolik uppryckning av Timrå IK – efter sex års väntan ska föreningen spela slutspel igen

Han berömmer speciellt en viss ung talang som tagit stora kliv under säsongen.

– Jonathan Dahlén har varit makalös och utvecklats enormt under den här säsongen.

Att laget nu har tagit sig till Slutspelsserien ser han som en stor bedrift.

– Ja, jag ser det som en stor bragd som laget har gjort. De har varit uträknade flera gånger och skitit i det och gott sin väg och tagit sig ända fram, säger han.

Läs också: Så ser Timrås schema ut i Slutspelsserien

Nu väntar fem matcher för laget, med start redan på onsdag. Men att Timrå har möjlighet att vinna serien tror Harald Lückner inte på.

– Det skulle vara superbragd i så fall och jag tror inte riktigt på det, det är lite för tufft motstånd för det. Men det är ett ungt lag som får spela fem matcher och få med sig en hel del erfarenhet som spelarna kommer bli jätteglada att få. De har ingen press på sig utan kan gå ut och skratta varje match, säger han.

Läs också: Carlzén: "Timrå vann välförtjänt, men fansen lär knappast ha några naglar kvar"