Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expertens jättehyllning till Timrå och Roger Forsberg: "Det är en bragd"

Timrå knep den sista, åtråvärda, åttondeplatsen.
En bragd, menar C More-experten Harald Lückner.
– Det är nästan så att Roger Forsberg ska få årets tränare, säger han.

Harald Lückner var inte ensam. Det var många av hockeyexpertisen i vårt avlånga land som hade tippat Timrå på en bottenplacering i Hockeyallsvenskan.

Men nu står vi här, nästa sex månader senare, och kan konstatera att Timrå motbevisat alla kritiker.

– Timrå är det lag tillsammans med Tingsryd som imponerat mest. Jag tippade dem långt ner i tabellen, de tappade sex stjärnspelare inför säsongen och var nära att gå i konkurs under förra våren. De har plockat fram så bra juniorer och har svetsat samman laget otroligt bra, säger Harald Lückner som tycker Roger Forsberg får för lite beröm.

– Det är nästan så att Roger Forsberg ska få årets tränare. Det är en bragd att de tagit sig till topp åtta.

SE MER: TV: Timråforwardens hyllningsfilm till fansen efter succén: "Stor respekt till alla"

På onsdag inleds slutspelsserien för Timrås del som inte tog med sig någon poäng från grundserien. Det finns dock vissa delar i lagbygget som talar för en ny framgång för de rödvita, men Harald Lückner tror att resan slutar efter slutspelsserien.

– Mattsson har varit jättebra i mål, Dahlén har varit en av allsvenskans bästa forwards, Elias Pettersson har kommit in och styrt och ställt. Sedan har de spelare som Molinder och andra som är rutinerade. De är inte i sin prime, men är viktiga. Det kommer inte räcka till i ett SHL-kval, utan de ska vara jätteglada att de tagit sig till play off.

MISSA INTE: LIVE-TV 11.00: Sporten direktsänder från träningen i Timrå