Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Explosion i Londons tunnelbana – utreds som terrorbrott

Någon typ av explosion har inträffat på tunnelbanestationen Parsons Green i London. Ett stort polisuppbåd är på plats – och man betraktar händelsen som ett terrorbrott. Det skriver Aftonbladet.

Polisen skriver på twitter att man utreder en "incident" som inträffade klockan 08:21. Det finns uppgifter om att minst ett 20-tal personer ska ha skadats – bland annat ska det handla om brännskador, skriver lokala medier. Uppgifterna är ännu inte bekräftade, men ett stort antal ambulanser är larmade till platsen. London Ambulance Service informerar om att man skickat ett team som är specialiserat på att arbeta i riskfyllda miljöer.

Under förmiddagen rapporterar flera medier att polisen i London utreder händelsen som ett terrorbrott.

Flera personer har fått allvarliga brännskador i ansiktet, uppger den Brittiska Metros reporter Nicole Morley på Twitter. Brittiska BBC rapporterar att flera människor ska ha skadats i tumultet som uppstod när de skulle ta sig ut från ett tunnelbanetåg.

Det ska ha uppstått panik när människor försökte fly från tunnelbanevagnen, och flera personer ska ha skadats då de försökte ta sig från området.

BBC:s Londonkorrespondent Riz Lateef fanns på platsen när incidenten inträffade – hon berättar om detta:

– Det var panikslagna människor som rusade från tåget efter vad som lät som en explosion. Människor hade skärsår och skrubbsår och det var mycket panik på platsen, säger hon.

Det finns också initiala rapporter om att ett vitt föremål, någon typ av hink, exploderat. Ett "eldklot" ska ha flugit genom en av tunnelbanevagnarna, beskriver vittnen. Det är uppgifter som polisen nu undersöker men ännu inte kan bekräfta. Det skriver Aftonbladet.

Passagerare som ska färdas mellan Wimbledon och Earls court uppmanas att ta andra färdvägar. Stationen Parsons Green ligger i de sydvästra delarna av centrala London och är en utomhusstation. Den är för tillfället avstängd.