Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facket behövs trots skandalen

Den som minns den tid då Transports erkänt skicklige förhandlare och ordförande Hasse Ericson hamnade i blåsväder 1976 vet, att det blev inledningen till rätt många "affärer". En del var allvarliga, andra mer tidningsankor. Men sammantaget blev resultatet att fackledarna skärpte sig. I dag går inte ens näringslivstoppar fria från kritik vid lyxkonsumtion, om än på andra nivåer.

Jag minns inte när något liknande det som nu händer i Kommunal inträffade. Konferensanläggningar av hög klass är en sak. Såna kan ge inspiration till ännu lite mer oavlönat jobb för sina arbetskamraters räkning. Varför förbundet själv driver en lyxkrog är mer svårbegripligt. Nu verkar Aftonbladet ha räknat lite märkligt. Investeringar som ökar värdet kan inte beskrivas som en förlust. Men ledningens utsvävningar på medlemmarnas bekostnad kan inte försvaras. Frågan är snarast om det bondeoffer som nu gjorts räcker? Man släpper inte taget. I mina ögon är det rimligt att förbundets lägenheter går till den förbundsledning som flyttar till det Stockholm där fastighetsmarknaden havererat efter alla utförsäljningar. Men resten? Ilska väcks ändå.

Hur som helst: detta minskar inte värdet av medlemskapet i facket. Vad har vi facket till? En lönerörelse är på väg att börja. Det är väl det första de flesta tänker på. Löneförhandlingar och löneökningar, så att också de anställda får del av det som gemensamt arbetas ihop. Men det finns mer.

Följande snor jag från Anna Norlings Arbetsmarknadsbloggen. "Det är många som inte vet att kollektivavtalen ger extra vid sjukdom eller föräldraledighet. Enligt en kan det vara så många som en av tre föräldralediga som har rätt till den extra ersättningen, men som aldrig ansöker om den, och enligt PTK, samorganisationen för privatanställda tjänstemän, är 6 av 10 tjänstemän omedvetna om sin rätt till extra tillägg vid sjukskrivning. Det handlar om rätt stora pengar för den enskilde. För en privatanställd tjänsteman som blir sjuk under en längre tid ger tilläggsförsäkringen i genomsnitt 10 900 kronor mer i månaden.

Föräldrapenningtillägget (FPT) är en relativt ny försäkring. Den har bara varit i bruk i två år. FPT ger 10 procent extra som tillägg till föräldrapenningen under max 180 dagar. FPT förutsätter att en anmälan inkommer till AFA, något som är upp till den anställde att själv se till. Här bör läsaren observera att det är möjligt för föräldrar att retroaktivt söka ersättning drygt fem år tillbaka i tiden. Även tillägget vid sjukskrivning gäller i vissa fall att den anställde måste ansöka själv om de extra pengarna. Det här är tilläggsförsäkringar som arbetsgivarrepresentanter och arbetstagarrepresentanter har förhandlat fram tillsammans. Och, värt att påpeka, de gäller bara på arbetsplatser med kollektivavtal. Var noga med vilken arbetsplats du väljer. Har du kollektivavtal på din arbetsplats är mycket redan vunnet."

Fakta som dessa kan vara bra att hålla i minnet när så många fackanslutna och fackligt aktiva blir både ledsna och förbannade när deras högsta företrädare inte lever upp till vad de ska. Protestera gärna. Aktivera dig. Men lämna inte facket.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel