Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fackförbund i Medelpad skakas av förskingring – 600 000 kronor borta ur handkassa

Pappers fackförbund i regionen skakas av en omfattande förskingring.
– Omkring 600 000 kronor ska ha försvunnit ur en fysisk kassa och det tros ha pågått sedan 2009, säger P-A Pettersson, press- och informationsombudsman.

Det är från en avdelning inom Pappers fackförbund förskingringen har polisanmälts.

– Det finns en utpekad person men det är ingenting som är klarlagt av oss än, säger Lars Andersson, chef över polisens avdelning för ekobrott och bedrägerier.

Läs även: Bankman stoppade kundernas pengar i egen ficka

Man tror att det har stulits pengar ur handkassan under flera års tid.

– Stämmer det som står i anmälan handlar det om en grov förskingring, säger Lars Andersson,

P-A Pettersson tycker att det som hänt är tragiskt.

– Det är absolut inte bra. Det slår mot medlemmarna och jag förstår om de kan vara både upprörda och förbannade. Sådant här händer emellanåt. Vi har nyligen haft en förskingring i Örebro och i det fallet kom det en dom förra året. I sådana här lägen försöker man från förbundskontoret stötta den aktuella avdelningen och medlemmarna, säger han.

Det var vid arbetet med årsbokslutet för 2015 som förskingringen upptäcktes. Papperen hade skickats till förbundskontoret och där insåg man att något inte stod rätt till.

– De flesta avdelningarna har handkassor av en eller annan orsak och det är därifrån pengarna ska ha försvunnit, säger P-A Pettersson.

Läs även: Förskingring ledde till nya rutiner