Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fackförbundet Vision: Ge chefer förutsättningar att leda mångfald

Sedan 1 januari i år har arbetet mot diskriminering förstärkts genom nya regler i diskrimineringslagen. De innebär att arbetsgivare ska arbeta med aktiva åtgärder för att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter, oavsett diskrimineringsgrund.  

Samtidigt visar en undersökning från Vision att många chefer saknar tillräcklig kunskap om hur de ska arbeta utifrån diskrimineringslagen. Fyra av tio chefer känner sig osäkra på om deras handlande kan innebära diskriminering av  arbetssökande. Nästan lika många har någon gång känt sig osäkra på om deras handlingar kan ha inneburit diskriminering av en medarbetare.

Debatt: Fackförbundet Vision: "Stressen på jobbet gör oss sjuka – låt oss skapa ett mänskligare arbetsliv"

För att bli tryggare i att leda mångfaldsarbetet behöver chefer kunskap, stöd och tid.

Vision uppmanar arbetsgivare i Västernorrland att ge chefer verktyg att leda mångfaldsarbetet. Det handlar om kompetensutveckling kring diskrimineringslagen, tydliga riktlinjer och tid att vara närvarande och inkluderande ledare.

Så, arbetsgivare i Västernorrland, låt oss jobba tillsammans för att skapa schysta arbetsplatser där alla känner sig respekterade och trygga. Och där alla får samma förutsättningar att utför sina jobb, får gehör för sina idéer och får möjlighet att utvecklas och trivas på arbetet.

■■ Följ ST Debatt på Facebook 

Jens Löfgren, Vision Timrå kommun

Peter Sidén, Ånge kommun

Robin Fångsjö, Vision, Sundsvalls kommun

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel