Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fakta och tips om löshår

Hårfrisörskan Sara Purple hjälper oss att reda ut begrepp kring det här med löshår.

Det finns olika metoder för att fästa ett löshår.

Extensionsslingor med keratinfästen som man sätter fast i egna hårslingor med hjälp av en värmetång. Varje slinga väger cirka 25-35 gram och utifrån vad kunderna har för hår bestämmer man hur många slingor man behöver för att få ett naturligt resultat.

 

Större "tränsar" som man sätter med en speciell tejp, där man sätter kundens egna hår emellan två tejpbitar.

 

Fungerar lite på samma sätt som keratinfästen med skillnaden att man sticker in hårslingor i små ringar av metall. – Denna metod avråder vi alla kunder att göra då metallfästena sliter mycket på håret, säger Sara.

 

Tränsar med clips bakpå - små hårspännen. Detta hår sätter man i och tar ut precis som man vill. Jättebra alternativ om man vill ha längre hår då och då.

 

Tränsar utan clips som sys fast i en inbakad fläta som man gör av kundens eget hår.

– Denna metod tynger mycket på kundens eget hår och kan lätt bli till en stor tova i nacken, säger Sara.

 

De nämnda metoderna kan skilja sig markant. Kvaliteten på löshåret kan variera beroende på ursprungsläge samt hur det rengjorts, färgats och iordningställts. Frisörerna använder sig av egna tekniker och dessutom är kunderna mer eller mindre duktiga på att sköta om sitt hår.

Löshåren kommer i olika strukturer och man kan välja mellan rakt, vågigt och lockigt.

 

Det är viktigt att använda rätt produkter anpassat för löshåret, håret behöver mycket fukt då det inte tar del av hårets naturliga smörjmedel.

– Gå aldrig och lägg dig med blött hår och fläta det till natten, säger Sara.

 

Att sätta i en hårförlängning är väldigt individuellt beroende på hur mycket hår man har själv, hur mycket man vill ha och vilken tid som går åt på salongen.