Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta: Region Nord

I region Nord finns 877 000 invånare, varje år anmäls cirka 99 500 brott och här finns 2 150 polisanställda.

Annons

Nord är den region som har minst antal anmälda brott men sett till geografisk yta är Nord mycket större än någon annan region.

Klas Johansson, idag länspolismästare i Skåne, blir regionpolischef. Michael Säll Lindahl, operativ chef vid polismyndigheten i Västerbotten, blir biträdande regionpolischef.

Varje län i regionen blir ett polisområde med en polisområdeschef:

Norrbotten, Håkan Karlsson, 55, är idag länspolismästare i Norrbotten. Leder det nationella arbetet att tillsammans med 15 andra organisationer minska viltolyckorna.

Västerbotten, Lars Wahlberg, 50, är nu biträdande operativ chef vid Polismyndigheten i Västerbotten. Har bland annat medverkat för att utveckla brottssamordningen i Västerbotten och i samverkansområde Nord.

Jämtland, Stephen Jerand, 59, är idag länspolismästare i Jämtland. Har nyligen startat Trygghetens Hus i Östersund, där polisen hanterar både vardags- och krisuppdrag tillsammans med åklagarmyndigheten, räddningstjänsten, SOS Alarm, ambulans och sjukvårdsrådgivning, tullen, Svenska kyrkan och kriminalvården.

Västernorrland, Stefan Liljenberg, 56, är operativ chef och ställföreträdande länspolismästare i Halland. Förutom en rad ledande befattningar i Hallands polismyndighet har Stefan haft stabsuppdrag som sakkunnig på polisenheten vid Justitiedepartementet

Mer läsning

Annons