Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falk släpper singel och turnerar i länet

På fredagen släpper Jessica Falk sin nya singel, "Make A Change", som hon skrivit i Nashville med Jenn Bostic.
Nu är de på turné i Sverige och kommer till Sundsvall och Sollefteå till veckan.

Annons

"Make A Change" är liksom Jessicas senaste album "Just Do It", inspelad i rockgruppen Journeys privata studio i Berry Hill, Nashville. Låten är popinfluerad, skriven och inspelad tillsammans med Jenn Bostic, flerfaldigt prisbelönad låtskrivare som toppat indie topplistan i England. Jessica Falk och Jenn Bostic uppträdde för första gången tillsammans på The Listening Room i Nashville i februari i år.

– Vi spelade in låten i februari, men vi skrev den i höstas. Jag träffade Jenn för första gången då, säger Jessica Falk.

Det ville Jenn Bostic.

– Det var fantastiskt att jobba med henne. Det var som om vi känt varandra länge, hon är som en syster. Vi har båda gått igenom tuffa saker och musiken är vår väg ut, säger Jessica Falk.

Hon berättar att idén till låten fanns inom henne.

– Jag har haft funderingar kring hur människor möter varandra i en allt hårdare värld med till exempel näthat och rasism. Det beror ofta om rädslor. Vi har bara ett liv. Vad vill vi lämna för avtryck?

Den nya singeln är mer pop än vad vi är vana att höra Jessica Falk.

– Det finns inte bara country i Nashville. Det är mycket piano i låten vilket är jag. Det är en jordnära låt som låter modern och fräsch.

Övriga medverkande musiker på singeln är bland andra multiinstrumentalisten Chris Carmichael, som i februari fick två grammisar vid Grammygalan i Los Angeles. Producent och medverkande musiker liksom på albumet "Just Do It" är Scott Baggett. Baggett har även arbetat med Alison Krauss, Burt Bacharach, Dolly Parton och Waylon Jennings.

I samband med singelsläppet kommer Jenn Bostic till Sverige och duon gör en miniturné tillsammans. Den 9 april spelar de i Stockholm, den 10 april i Tyresö, den 13 april på Q-bar i Sundsvall och den 14 april på Old oak i Sollefteå.

– Det ska bli så kul. Vi gjorde ett gig i Nashville och på scenen körde vi en runda. Jag tänkte på att folk verkligen lyssnar på en, på texterna och musiken. Det är lite så vi kommer att göra här också. Vi spelar låtar tillsammans som vi har skrivit, och sen kör vi våra egna låtar

Jessica Falk tycker att det var kul att det gick att få till en turné med Jenn Bostic, som kommer direkt från Storbritannien.

– Hon aldrig varit i Sverige så hon frågade om det gick att ordna.

Annons