Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fälls för misshandel efter batongslag

Under bråket tog mannen upp en batong och slog mot huvudet.
Nu fälls Timråbon för misshandel.

Annons

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

Bråket startade utanför hamburgerrestaurangen Max i Sundsvall. Två killar kom i bråk och den ene, en Timråbo i 35-årsåldern, tog fram en teleskopbatong och slog den andre mannen med tre slag mot huvudet och kroppen. Av slaget mot huvudet så uppstod blödningar från ett jack och mannen fick smärtor både i huvudet och på kroppen.

Två vakter som såg bråket ingrep och lyckades stoppa misshandel. Mannen med batongen åtalades misstänkt för misshandel men hävdade själv att han blivit attackerad och slagen av den andre mannen.

Bråket skedde i juni 2014 och nu har Sundsvalls tingsrätts dom fallit. Rätten anser att vittnesbevisningen styrker att Timråbon utdelat slagen och den andre mannen hade då rätt till nödvärn. Därför dömer tingsrätten mannen för misshandel.

Han döms även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål eftersom han hade en batong. Dessutom döms han för brott mot vapenlagen då han hade en burk med pepparspray på sig.

Tingsrätten tar med i bedömningen att det förflutit ganska lång tid sedan brotten skedde. Det gör att påföljden nu bestäms till samhällstjänst i 100 timmar. Skulle fängelse ha dömts ut så hade påföljden blivit tre månader.

Läs också: Torped misshandlade med elpistol och batong