Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fallskärmar åt giriga politiker

I min värld får man sparken om man gjort ett dåligt arbete. Alltså, då får man gå från jobbet utan lön. Då ska man också veta att sparken ger man inte utan grava orsaker. Hur kan det då komma sig att en landstingsdirektör sägs ha gjort ett bra jobb, får sparken och ändå får lön under ett år? Lönen har han knappast gjort sig förtjänt av innan han fick sparken och definitivt inte efter.

Jag har också svårt att förstå det beslutet att Lövgren först säger sig godta Johanssons uppsägning, därefter beslutar han ensam om att han ska få sparken. Vad leder det till? Knappast något bättre för besluten som landstinget förväntas ta eller för oss vårdtagare.

Pengarna ska gå till sjukvård och inte till löner och fallskärmar åt giriga politiker. Sjuksköterskor och läkare är värda att få drägliga löner och villkor, landstinget är det dags och lägga ner eller åtminstone halvera. Det är inom vården som det behövs resurser och vården ska vara lika, oberoende var man bor och inte vara i händerna på inkompetenta och veliga landstingspolitiker.

Sluta upp med att göra vad som är bäst för er själva och förstå att ni ska göra det bästa för oss västernorrlänningar.

Maj-Britt Milehagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel