Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjeföreställningen Snövit spelas för sjuka barn

Musikalen Snövit ska spelas på Sundsvalls barnsjukhus den 15 december. I ett samarbete med företagare i Sundsvall erbjuder Dröse & Norberg de unga patienterna denna möjlighet.

I mellandagarna ska Dröse & Norbergs familjeföreställning Snövit spelas vid tre tillfällen på Hotell Södra berget. I huvudrollerna syns Emmelie Rosenberg (Snövit) och Anna Norberg (Häxan).

Men först får de unga patienterna på Sundsvalls barnsjukhus se musikalen. I ett samarbete med Sundsvallsföretagare ges Snövit den 15 december. Igår berättade Anna Norberg samt Birgitta Green och Anna Söderström från barnsjukhuset om samarbetet och föreställningen.

Det känns fantastiskt att få en chans att möta och roa dessa barn. Snövit är en saga som passar bra i juletid, lite som en julklapp, säger Anna Norberg.

Dessutom skänks alla intäkter från föreställningsprogrammen till Barncancerfonden Norra.

När pjäsen hade premiär på annandag jul 2007 fick den goda vitsord av kritikerna. ST:s recensent skrev bland annat följande: ”Dröse och Norbergs Snövit kommer kanske inte att bli en klassiker av Disney-typen men den är så mycket mer spännande, livfull och rolig. Inte småmesig någonstans och garanterat inte trist i längden.”