Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen får stanna hos Elin Nilsson: "Kommer inte säga att de måste gå"

Familjen blev bostadslös strax före jul och fick flytta in i toppolitikern Elin Nilssons lägenhet.
Nu berättar hon om beslutet – och att hon kommer låta mamman och sonen bo kvar så länge det behövs.
– Jag kommer inte att säga åt dem att de måste gå förrän det har löst sig, säger hon.

Dagen före julafton berättade ST om en familj i Sundsvall som hade blivit vräkt från sin lägenhet.

Efter publiceringen erbjöd Elin Nilsson (M) sin lägenhet till mamman och hennes nioårige son, som flyttade in samma kväll.

– Det tog väldigt hårt på mig att läsa, jag tog djupt illa upp av det. Barn ska aldrig behöva ha den stressen, att inte ha någonstans att bo och ta vägen. Jag kommer inte att säga åt dem att de måste gå förrän det har löst sig, säger hon nu i en video på sin Youtube-kanal.

Själv bor hon fortsättningsvis hos sin mamma.

– Det är verkligen inget problem för mig. Det är orimligt att barn inte har tak över huvudet, det är inte det Sundsvall som jag vill bo i, säger Elin Nilsson till ST.

Enligt henne har socialtjänsten ännu inte gett besked om någon lösning för familjen.

– Det är inte så att jag tycker att socialtjänsten inte har ett ansvar, men det är ett livsmotto för mig att vara den personen man själv behövde när man var yngre, säger Elin Nilsson, som själv var i samma situation under en period i tonåren.

Hon har nyligen träffat mamman och sonen.

– Det är såklart väldigt jobbigt för dem. Jag har sagt till dem att de får absolut inte känna sig stressade över att de bor hos mig för det är nog jobbigt som det är.