Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen lämnade Umeå för Timrå – driver inredningsbutik på webben från hemmet

Familjen Eriksson/Flodin lämnade Umeå för en 30-talsvilla i Fagervik i Timrå. Från ett gårdshus driver de webbutiken 1stol.se som säljer inredning till kunder från hela landet.
– Jag har alltid varit anställd, det var Jonas som fick mig att våga, säger Malin Flodin och ler.

TV: Se hur familjen har renoverat sitt hus

Att driva två företag samtidigt som man har två små barn är ingen dans på rosor – men Malin Flodin och Jonas Erikssons gemensamma passion för inredning fick dem att våga satsa på sin dröm – en inredningsbutik på nätet. Jonas är snickare med lång erfarenhet av att driva eget företag och han peppade Malin att våga satsa.

– Det är utmanande men roligt och vid varje order gör vi en liten glädjedans. Vi tycker att det är så himla roligt. Dessutom är det skönt att ha verksamheten hemma, då får vi mer tid tillsammans med barnen, säger Malin Flodin som också är föräldraledig med sonen Ebbot som snart blir ett år.

– 1stol.se är inredning vi gillar, vi vill ha känsla på det vi säljer, säger Jonas Eriksson.

Att paret har ett gediget intresse för inredning syns i hela huset. De letade länge efter rätt hus och Jonas som är snickare såg snabbt potentialen i huset. Från köksfönstret har de en härlig utsikt över havet.

– Jag är uppväxt här i Fagervik och när vi blev med barn ville jag tillbaka för att ge våra barn det jag själv har haft, säger Malin.

Efter en omfattande renovering har paret förvandlat ett mörkt och murrigt hus till ett ljust hem med moderna lösningar.

– Det är både lättare och svårare att jobba på sitt eget hus, man vågar prova grejer som man inte gör på någon annans hus, men jag blir lite för noggrann, säger Jonas och ler.

Familjen har renoverat mycket som inte syns, trossbottnen är bytt, golven har rätats upp och nedervåningen har fått nya golv och ytskikt. Gamla tidningar från 1920, 1933 och 1941 dök upp som spännande överraskningar under golven.

– Vi lade ner en tidning från 2013 som ett tidsdokument innan vi lade igen golvet, säger Jonas.

Planlösningen på entréplanet är nu helt förändrad, här finns de sociala ytorna med kök, matrum och vardagsrum som hänger ihop. Att få fram ljuset i det tidigare mörka huset har varit en röd tråd i renoveringen. De nya materialvalen är ljusa och huset som tidigare var rött har blivit vitt och det mörka altantaket har bytts ut.

– När vi gjorde om entréplanet var det vitt, vitt, vitt som gällde men nu är vi sugna på lite mer tapet här nere. Vi gillar att förnya oss och göra om, säger Malin och ler.

Det stilrena och den skandinaviska stilen går igenom hela hemmet med en avskalad men varm och ombonad känsla. Svarta detaljer möter det ljusa och den gamla tegelväggen och murstocken ger karaktär och värme till rummen på entréplanet. I vardagsrummet har delar av murstocken målats grå.

– Vi hade egentligen tänkt knacka bort all puts men vi tycker att den lite trasiga känslan blev snygg, säger Malin.

Parets ambition har varit att få fram en 30-talskänsla, något som de svarta kontaktuttagen och bakelitknapparna hjälper till med. Det svarta vitrinskåpet är ljussatt och lyfter fram porslin och glas på ett effektfullt sätt.

– Huset är inte jättestort så vi försöker att ha en enhetlig stil, det blir lugnare så, säger Malin. Under ett obevakat ögonblick kryper Ebbot fram till ett annat vitrinskåp och får tag på ett martiniglas.

– Han är lite överallt, säger Malin och skrattar.

Kring det stora matsalsbordet står svarta pinnstolar och en udda röd pinnstol. Här samlas familjen för att äta, pyssla och leka. Det är också här som Malin gör pappersarbetet till företaget. I ett litet hus på gården har de sitt lager och ett showroom för de som vill handla på plats.

– Det blir mycket jobb på helger och kvällar, när barnen sover eller när Jonas kommer hem från jobbet. Då smyger jag ner och packar ordrar, säger Malin.

Köket har öppnats upp och även här har planlösningen förändrats markant.

– Köket hade i princip alla möjliga fel, med diskho mot väggen och litet ljusinsläpp, säger Jonas.

Jonas såg möjligheterna och placerade porslinhon precis framför fönstret med utsikt mot havet. En bred öppning mot matrummet har tagits upp och en arbetsbänk delar av ytan mot matrummet. Luckorna är vita och ekskivorna har vitlaserats och behandlats ett hårdoljevax. Det schackrutiga golvet tar igen känslan i de svarta detaljerna i inredningen och en sittbänk mot fönstret ger lugn till köket.

Den grå färgskalan går igen i hela huset, bland annat på murstockarna och trappräcken. På övervåningen ligger sovrummen. Gästrummet ska så småningom bli Ebbots. Gröna pingvinmönstrade tapeter och en färgad discolampa gör Elvins rum inbjudande och lekfullt.

Parets sovrum är rofyllt med ljusblåa tapeter som spelar fint mot den gråa murstocken. En kattvind har blivit en walk in closet och Jonas har platsbyggt en hänganordning mot snedtaket genom att återanvända gammal inredning. Heltäckningsmattan fixar mysfaktorn och en hylla i väggförvaringen har tapetserats med sovrumstapeten.

– Det är lite kul att det händer något där, det var Jonas idé. Det är roligt att kunna ha kläderna framme, och en walk in closet var en dröm, säger Malin.

Malin öppnar dörren till gårdshuset och går in i "shoppen". Där står inredningsdetaljerna på rad. Webbutiken kräver mycket jobb med sena kvällar och när barnen sover.

– Det börjar spridas i Sundsvallstrakten men vårt största kundunderlag har vi i södra Sverige men det är alltid lika roligt när vi får en order från någon i närheten, säger Malin.

Inredning är både ett jobb och ett intresse för paret. Malin slukar inredningstidningar och använder sociala medier för att få inspiration.

Nu är det ert hem som ska inspirera andra, hur känns det?

– Det är spännande, vi är stolta över vårt hem och vi gillar känslan här. Det ska bli kul att se vad folk tycker, säger Malin.

Malin och Jonas finns på Instagram under namnet @1stol.se

FLER "HEMMA HOS":

Helenas hem i Njurunda lockar tusentals på Instagram

Hemma hos Miriam Parkman är det färgstarkt och vintage som gäller: "Har en stor förkärlek för 50-talets Kalifornien

Hennes hem är lyxigt, tidlöst och modernt – nu startar Erika inredningsföretag

Marie ritade familjens exklusiva hus med utsikt över sjön Marmen

Yvonne inreder hela huset med 50-tal: "Köpte massor för inga pengar alls"

Fredrik och Elin har rustat upp fallfärdiga Pinkebogård – se förvandlingen

Hemvändarna stortrivs i sekelskiftesvillan: "Det är bäddat för ett gott liv här"

BILDEXTRA: