Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen styr i Stöde

Det har gått snart 30 år sedan sågen i Stöde stängdes.

I dag är det mest pendling och småföretag som sysselsätter Isak och hans vänner i Sundsvalls västligaste utkanter. Fotbollslaget är redan familjeföretaget.

Pappa Göran Carlsson är ordförande. Sönerna Martin (tränare), Anders (spelare) och Jens (materialare och allt-i-allo) har alla nyckelpositioner.

Annons

– Vi var ett tag inne på att engagera min farbror Mats också i ledarstaben, men det blev inte så den här gången, säger Martin och småskrattar lite åt rubriken som för en del läsare ger "maffiavibbar".

– Nej, vi är ju många som jobbar tillsammans i föreningen. Men familjen har ju rötterna i trakten. Både pappa och Mats har spelat för Stöde och nu står vi inför en stor och härlig utmaning, att se till att klara nytt kontrakt i trean, säger Martin Carlsson, som startade tränarkarriären tidigt och därför redan vid 26 års ålder fick vara med om att lyfta Stödes herrar från den miljö som varit en naturlig hemvist i alla år.

Damerna var först

För om damerna varit uppe och känt på spel i högre sammanhang tidigare så har herrarna nästan alltid hållit till i den trygga Medelpadsfamiljen. Mest i fyran och femman.

– Men nu har vi slagit gubbarna som minns och som brukar stå och hänga på staketet hemma på Stöde IP, säger Martin Carlsson med glimten i ögat.

Under vårvintern har ett par träningar i veckan på grusplanen i Stöde kompletterats med ett kontgräspass inne i stan också. Och det var på Västhagen i torsdags som de sista detaljerna finslipades inför helgens seriepremiär.

Känslan och inställningen är positiv och offensiv.

Mycket hemvävt

Stöde har behållit stora delar av fjolårstruppen och genom ett samarbete med det som utgjorde Nedansjö-Västra förra säsongen har truppen kunnat kompletterats och breddats med flera killar från Stöde med omnejd.

Lägg därtill att veterantrion Hasse Sjölander, Anders Carlsson och Johan Bergman stöttar upp och bidrar med värdefull rutin.

– Ja, där finns stor erfarenhet av fotboll på högre nivå, säger Martin Carlsson.