Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fan vad bra – han kommer till Sundsvall

Hans debutsingel blev sommarens största hit.
Jakob Karlberg är nu ute på en klubbturné och på fredag kommer han till Sundsvall.
– Vi ska bjuda på en jävla fest och jäkligt bra livemusik, säger stjärnskottet.

Annons

Hans hit "Fan va bra" har sålt dubbel platina. Han har synts i program som "Lotta på Liseberg" och "Allsång på Skansen" och låten kan utan tvekan klassas som en riktig sommarplåga.

Nu kommer Alingsås-sonen Jakob Karlberg till Sundsvall för en rivig spelning på Oscar Matsal och Bar.

När vi pratar med Jakob har han och bandet avklarat sex stopp på turnén som går genom hela Sveriges. Främst är spelningarna på klubbar och publiken är kring hans ålder. Nu närmar det sig spelningen den 16 oktober på Oskars och 20-åringen ser fram emot att komma tillbaka till Västernorrland.

– Jag har aldrig spelat eller varit i Sundsvall, men mitt hjärta slår lite extra just för Västernorrland, säger han.

Jakob läste nämligen ett år på Musikmakarna i Örnsköldsvik.

– Jag har fått jättemycket av den utbildningen. Jag själv är från en liten stad och att komma dit och träffa fler musiker med samma bakgrund var jättekul, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att säga om det är på grund av den utbildningen som min låt gått så bra, men utbytet jag fick av att plugga där har verkligen varit nyttigt.

Ganska direkt efter hans examen från Musikmakarna släpptes "Fan va bra". Att den gick så bra som den gjorde kunde han aldrig ha förutspått.

– Det är klart jag trodde mycket på låten, annars hade jag aldrig släppt den, säger han och fortsätter:

– Men att det skulle bli så här kunde jag bara drömma om. Sommaren har varit helt fantastisk!

Förutom turnén som Jakob och bandet nu är ute på så går han och väntar på att få släppa nytt material. I augusti kom uppföljaren "Fel på dig" och allt fler låtar finns på lager.

– Det är tufft att släppa en uppföljare till en låt som gått så himla bra. Men det är kul att visa upp det man gjort, nu väntar jag bara på att få fler singlar släppta, säger han och fortsätter:

– Det är jättejobbigt att ha låtar som ligger som man bara vill släppa. Men just nu känner vi efter lite för att se om "Fel på dig" kommer pika.

Om det är singlar eller ett helt album som står näst på tur är oklart. Men säkert är att det blir mer.

– Det är ju min dröm att göra kommersiell musik som alla lyssnar på, precis som "Fan va bra" blev. Det är häftigt att höra folk sjunga med i mina texter.

Vad kan man vänta sig av din spelning i Sundsvall?

– Sundsvallsborna kan vänta sig en jävla fest med mig och mina tre grabbar i bandet, säger han och fortsätter:

– Jag och bandet kör endast live så det blir en fet spelning med grym livemusik.