Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för grovt rattfylleri

En man i 50-årsåldern dömdes i veckan till en månads fängelse för bland annat grovt rattfylleri och olovlig körning.

Annons

Händelsen han döms för inträffade i juni, då polisen fick tips om att han var ute och körde fyrhjuling i berusat tillstånd. Ett tips som visade sig stämma då provtagningen som gjordes av den utkallade polispatrullen stannade på 0,81 promille, vilket är över gränsen för grovt rattfylleri.

Förutom det så konstaterades också att mannen inte hade körkort för fordonet, varför brottet även rubricerades som olovlig körning.

Mannen själv har uppgett att han inte kört fyrhjulingen, men enligt en av polismännen så såg man honom framför fordonet i alla fall en sträcka av 50 meter när man kom till platsen. En uppgift som tingsrätten inte heller finner några skäl att misstro.

Påföljden har bestämts till en månads fängelse, och förutom nämnda brott döms mannen också för en bilbältesförseelse som påkoms tidigare under året. Däremot frias han från misstanken om att under 2010-talet ha gjort sig skyldig till häleri, vilket också fanns med på åklagarens lista.