Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för sexuellt ofredande på toalett

Kvinnan skulle gå på toaletten när en man trängde sig in och låste dörren. Nu döms mannen för sexuellt ofredande och olaga frihetsberövande.

Njurundakvinnan var i somras tillsammans med sin pojkvän på en krog i centrala Sundsvall. Vid stängningsdags besökte kvinnan toaletten och då trängde sig en 29-årig man in. Han låste dörren och försökte sedan knäppa upp kvinnans byxor men hon lyckades ta sig ut och springa till sin pojkvän som kontaktade en vakt. Han i sin tur larmade polisen och 29-åringen ställdes inför rätta.

Under rättegången hävdade mannen att han aldrig varit inne på toaletten med kvinnan utan bara kramat henne utanför. Sundsvalls tingsrätt menar dock att kvinnans berättelse alltigenom varit trovärdig och dömer därför mannen för sexuellt ofredande och olaga frihetsberövande. Påföljden bestäms till två månaders fängelse och mannen ska dessutom betala skadestånd på 15 000 kronor till kvinnan.