Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för upprepade inbrott i spelbutik

Två dagar i rad gjordes det inbrott i spelbutiken på Ica bommen. Ett par dagar senare greps två misstänkta för brottet och under fredagen meddelade Sundsvalls tingsrätt domen mot de båda 20-åringarna.

Det var i slutet av oktober som spelbutikens lokaler fick påhälsning av tjuvar två nätter i rad. Bland annat stals en tv, cigaretter och postförsändelser vid inbrotten. Ganska snart riktades polisens misstankar mot de två 20-åringarna från Njurunda som anhölls i sin frånvaro. Dagen efter greps de och häktades senare misstänkta för inbrotten.

Bevisen mot männen samlades på hög och polisen hittade också stöldgods från inbrottet i en av männens bostad samt i en bil som av vittnen setts vid inbrottet. Den bilen stals ett par dagar före inbrottet på Skönsmon i Sundsvall och de båda 20-åringarna erkänner också att de åkt i bilen. Dessutom finns det flera vittnesuppgifter som tyder på att de båda männen gjort inbrottet men en av dem fälls inte för stöld.

I domen framgår det att tingsrätten anser att åtskilliga omständigheter talar för att båda männen deltagit i stölderna, men samtidigt finns det ett litet utrymme för att det inte gått till så som åklagaren anser. Därför menar rätten att en av männen inte kan dömas för stöld. Han döms i stället för tre fall av häleri och olovligt brukande. Den andra mannen döms för stöld i två fall samt häleri och olovligt brukande. Påföljden för båda 20-åringarna bestäms till fängelse i tre månader.