Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fantastisk atmosfär när Foppa var tillbaka i Colorado – match mot Detroit

Peter Forsberg kan se tillbaka på många höjdpunkter i karriären.
På fredagen fick han vara med om en till.
När Colorados veteraner tog emot Detroits gamlingar på Coors Field i Denver kom 43 319 åskådare.

– Vad ska man säga? Det är nästan så att man blir lite rörd, sa Foppa efter matchen.

Det är 20 år sedan Colorado Avalanche spelade sin första match i Denver, och det jubileumet firades med matchen mellan före detta stjärnor i Colorado och Detroit Red Wings.

Matchen kan också kallas förmatch till NHL-drabbningen mellan Colorado och Detroit, som också spelas på Coors Field, som till vardags är hemviste för baseballaget Colorado Rockies.

– Vilken fantastisk atmosfär det var i kväll. Vi har alltid haft enormt bra publik, men det här var något utöver det vanliga.

– Jätteroligt bara att få komma till Denver och hänga med kompisarna i fyra dagar. Det här kommer man att minnas.

Utematcher i Nordamerika tilldrar sig alltid stor uppmärksamhet.

De här två matcherna i Denver är absolut inget undantag.

I området vid Coors Field rådde rena karnevalstämningen flera timmar före nedsläpp, som var utsatt till 17.00 lokal tid.

När kameran visade bilder på Colorados förre lagkapten Joe Sakic, som satt i omklädningsrummet och gjorde sig klar för match, började stämningen piskas upp på arenan.

Och när speakern annonserade de båda lagens entré visste jublet nästan inga gränser. Fast först skulle det buas eftersom det var gästande Detroit som kom in först.

Det är ingen tvekan om att Peter Forsberg hör till Colorados allra största hittills. När han presenterades skrek publiken lika entusiastiskt som när Sakic och Patrick Roy syntes på jumbotronen.

Matchen var bara fem minuter gammal när Peter Forsberg visade takter som i formstora dagar. Med en perfekt passning satte han Valeri Kamenski i drömläge för 1-0 till Colorado.

Mellan de här båda lagen har det spelats en mängd stenhårda matcher genom åren. Inte minst Peter Forsberg kan berätta om det. Han har både delat ut smällas och åkt på ett antal när Detroit stått för motståndet.

– Ja, förr i tiden kunde både det ena och det andra hända när vi möttes. Det har varit tuffa och välspelade möten mellan oss, sa Foppa.

Han fortsatte:

– Fast den här matchen är definitivt den snällaste. Vi hinner inte med att ställa till med nånting längre.

Inför matchen var Foppa osäker på formen, och på hur alla de andra stora namnen skulle klara tre perioder; förvisso med rullande tid.

Men Forsberg upptäckte ganska snabbt att han hörde till de spelare som hade bevarat formen bäst. Han slog många fina passningar, som vanligt, och hade med lite flyt noterats för fler poäng.

Efter första perioden hade Colorado ledningen med 2-1, och den hade ökats till 3-1 inför de sista 20.

När Ray Bourque slog in 4-1 var det god natt för Detroit, som hade för få som kunde göra det lilla extra. En av de bästa i bortalaget var backen Nicklas Lidström, som skapade tid och plats varenda gång han tog i.

Till slut blev det 5-2 till Colorado, men siffrorna hade kunnat vara större om inte Peter Forsberg hade råkat ut för en solklar hakning på slutet när Colorado hade ett bra anfall på gång.

– Det var Larry Murphy som åkte snålskjuts. Den grejen borde domarna ha sett och blåst för, sa Foppa med glimten i ögat.

Läs också: I natt spelar Peter Forsberg återigen med Colorado

Läs också: Leijnegard om "Foppas" medverkan i Mästarnas mästare: "Han är en internationell superstjärna".