Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fantastiskt med klimatmanifestation i Sundsvall – nu behövs politiska beslut för en hållbar framtid

I tid av regeringsförhandlingar och stort fokus på den nationella politiken händer samtidigt något fantastiskt här. I Sundsvall.

I Greta Thunbergs anda har en växande grupp människor börjat samlas utanför Sundsvalls kommunhus, kl 12 den första fredagen i månaden. Fenomenet går under namnet "Klimatmanifestation i Sundsvall" och dessa människor vill framför allt att Sundsvalls kommun skall börja planera för att minska kommunens och kommuninvånarnas klimatutsläpp.

Idag när man söker på "klimat" på Sundsvalls kommuns hemsida så kan man läsa om klimatanpassning. Om att bygga rör som är extra stora för framtida skyfall och om resursplanering för torrlagda brunna och för bränder. Du kan också som individ till exempel få tips på hur du investerar i solceller. Detta arbete är bra men det räcker inte. Sundsvallsborna förtjänar bättre.

Miljöpartiet i Sundsvall vill se en plan även på lokal nivå för hur Sundsvall kan bidra till överenskomna klimatmål. För bara genom politiska beslut så kan vi tillsammans bygga en hållbar och ljus framtid. Och så skickar vi med ett tips till kommunpolitikerna för att komma igång – snegla på Umeå, Uppsala eller Lunds strategier för minskning av klimatutsläppen. Och sedan, gör det ännu bättre.

Josefin Johansson, Miljöpartiet Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel