Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får det inte finnas sjuka människor i Sverige?

Efter åtta år av sjukskrivningar, arbetsprövningar och arbetslivsintroduktion har jag nu blivit stoppad hos försäkringskassan.

Jag har haft tre diskbråck i nacken, varav två opererades och det tredje läkte av sig självt. Detta tog tre år. Jag blev aldrig bra utan fick besvär med nerverna i armarna. Sedan började ena tummen få inflammationer vilket ledde till två operationer med två års mellanrum.

Däremellan har jag åkt till Uppsala för sjukgymnastik för nacken. Jag började även med rehabilitering för tummen.

Jag har gått smärtklinikkurs för att lära mig hantera smärtan. Efter det fick jag två stora diskbråck i ländryggen som jag fortfarande har sviter av. Jag domnar i fot och ben eller rättare sagt från höften och ner.

Jag har fått fibromyalgi av all smärta genom åren samt att jag har fått inflammationer i armbågar som inte ger sig och ingen inflammationshämmande medicin hjälper.

Jag har gått på kortisonsprutor men även de har slutat att göra verkan.

För att späda på det med lite till har jag nu det senaste året fått åka in och ut på akuten för gallsten. Som tur är kan man operera bort den vilket man inte kan göra med den smärta som jag har i kroppen.

Så nu undrar jag kära statsministern, eftersom jag inte kan jobba på grund av mina smärtor och problematik med kroppen och inte får vara sjukskriven hur skall lilla jag kunna köpa mat och köpa mediciner som jag behöver samt betala mina räkningar för att överleva?

Eller är det så att kära statsministern inte vill ha sjuka människor i samhället idag?

Tacksam för svar.

Annette i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel