Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får inte kvala hemma

Alnö vann division IV – på onsdag inleds kvalspelet.
Då får laget inte spela på sin hemmaplan.
– Vi blev borttvingade mer eller mindre, säger Pontus Melander.

Annons

Alnö IF hade som målsättning att slåss i toppen av division IV efter att ha fått kvala till division III som nykomling förra säsongen. Det slutade med serieseger och nu väntar ett nytt kvalspel för Alnölaget.

– I fjol var det mer uttalat att vi ville vinna och det slog tillbaka lite på oss tyckte vi. Nu tog vi bort pressen från oss själva och pratade om en placering i toppen, och det fungerade bra, säger lagets tränare Pontus Melander.

Varför vann ni serien?

– Vi har haft bra stämning, bra lagsammanhållning och alla har dragit åt samma håll. Sedan har vi givetvis många duktiga spelare.

Är det några som utmärkt sig extra mycket?

– Det är många, men jag kan nämna Philip Lundqvist, Jonathan Åhlin och Joakim Axelsson, då har jag tagit en i varje lagdel.

Som seriesegrare får Alnö kvala till trean, ett kvalspel som börjar hemma mot Ytterhogdal på onsdag. Men det blir inte hemma på Släda IP.

– Eftersom vi fick spela hemmamatchen på en vardagkväll så måste vi spela på Västhagen. Vi har inga elljus på Släda, så vi blev borttvingade mer eller mindre.

Hur ser du på det?

– Vi är obesegrade på Släda och det är hemma. Samtidigt passar konstgräs vårt spel ganska bra. Det blir bra förutsättningar för båda lagen med en bra plan, men det är klart att vi gärna hade spelat på Släda.