Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fåren vid Sidsjön misskötta – samtliga djur omhändertas

Sedan 2013 har länsstyrelsen påpekat brister vid två inhägnader med får som finns i området kring Sidsjön i Sundsvall. Nu har länsstyrelsen beslutat att alla 70 får ska omhändertas.

Det var vid en djurskyddskontroll i september som kommunen skulle följa upp ett uppföljande besök vid de två inhägnader med får som finns vid Sidsjön.

Tidigare under sommaren hade ägaren kritiserats för att fåren inte haft fri tillgång till grovfoder och att vissa av fåren därför var för smala, att fårens klövar har varit för långa och att personalen som sköter fåren inte haft tillräckliga kunskaper.

För Plus-kunder (uppföljning): Länsveterinären om de misskötta fåren i Sidsjö: "Vi ser allvarligt på det"

Men trots påpekandet av bristerna har ingen förändring skett. Därför har nu länsstyrelsen beslutat att alla 70 får ska omhändertas.

Redan vid en djurskyddskontroll 2013 konstaterades det att det fanns flera brister. Trots upprepade påpekanden från länsstyrelsen så återkommer brister av grundläggande karaktär i djurhållningen.

FLER NYHETER:

Taxibil körde in i matbutik i Haga – butiken håller stängt tillsvidare

För Plus-kunder: Alkoholdemens var fel diagnos - Yvonne led av behandlingsbar sjukdom

Den saknade 37-åringen hittad död – ingen misstanke om brott

För Plus-kunder: Lotten vägde bara 24 kilo – berättar om kampen tillbaka: "Nu ska jag leva livet som jag missat"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.