Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgsprakande djurkranier och speciella knivar i annorlunda utställning

Konstnärligt målade kranier och speciella knivar.
Det finns i utställningshörnan på biblioteket i Timrå.

En Ångetjej som färglägger kranier från döda djur och en Indalsbo som smider knivar och yxor på ett speciellt sätt. Hanna Hasse Bergström, konstnär från i Erikslund, och Vladic Daniluk smed, bosatt i Indal, visar sina verk på biblioteket under nästan tre veckor.

Hanna från Ånge målar kranier som hon hittar i skogen. Det var när hon råkade upptäcka en slaktgrop i skogen för några år sedan som hon började med sin konstart. Genom att färglägga djurkranierna så vill hon hedra djurens minne.

Vladic Daniluk tillverkar knivar och yxor som säljs världen över som dyra samlarobjekt. Sättet han smider på kallas mosaikdamaskus. Det är en tidskrävande process som bildar ett starkt stål och skapar vackra mönster i bladen. Det speciella sättet att arbeta med materialet gör att Vladic Daniluk känner sig som en konstnär under tillverkningsprocessen. Varför syns verkligen på utställningen där han visar upp några knivar och en yxa.

Utställningen är den sista innan biblioteket stänger för renovering. Det är innertaket som ska bytas ut. Arbetena innebär att biblioteket kommer vara stängt mellan den 21 oktober och 2 november.