Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestad i vinnarhålet

Starkare, mer samlade och bättre skytte. Färjestad vann borta mot Rögle med 3–1 (1–1, 1–0, 1–0) med tre pärlor där en gick stolpe-ribba-in.

Det var Marius Holtets puck som han drog iväg från höger och frågan är om han siktade?

Svaret var:

– Vi har kollat deras målvakter på video, så visst försökte vi skjuta i den svaga punkten, sade Holtet.

Rögles Jürgen Penker hade ingen höjdarkväll på de tre skotten som alla satt högt i kassen.

Han hade inte heller särskilt bra hjälp av sitt försvar. Det hade däremot Reinhard Divis som stod hela matchen sedan Jonas Gustavsson fått feber under måndagen.

– Divis var jättebra. Men framförallt rensade vi ordentligt framför kassen, där har vi varit lite för blöta tidigare, sade Jesper Mattsson.

Det var han, Färjestads skarpskytt, som satte 2–1 i den andra perioden. Då Rögle brände en klar kvitteringschans.

Sedan var det klart.

– När de gjorde 2–1 orkade vi inte riktigt, sade Rögles tränare Petter Johansson.

Rögle tog ledningen, 1–0 genom Cam Abbott på passning från brodern Chris. Bara 22 sekunder senare kvitterade Färjestad (Eero Somervuori).

Rögle har vunnit över Färjestad hemma och borta i höst.

Vad är skillnaden för Rögle jämfört med spelet för en och en halv månad sedan?

– Vi är inte lika fräscha nu, en del av våra spelare är inte på samma nivå nu, det handlar om detaljer, vi saknar några procent och det räcker för att det ska gå trögt, sade Rögle-tränaren.

Nykomlingen hade behövt en frisk Kenny Jönsson på isen. Han kunde inte spela på grund av ryggont.

För Färjestad pekar allt uppåt. Jesper Mattsson är tillbaka efter en tids skadefrånvaro och han var riktigt stark och energisk. Nu gjorde han mål för tredje matchen i rad:

– Ja, det känns bra för hela laget. Serien är stenhård, om man förlorar en två, tre matcher så åker man hiss ner i tabellen och då kommer det mentala in, man börjar fundera för mycket. Nu gäller det att skapa ett bra utgångsläge efter jul och hålla ställningarna i tabellen, sade Mattsson.

Rögle förlorade för femte matchen i rad, varav hemmamatchen senast bara gav en bonuspoäng i utdelning efter förlängning.