Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farligheter om våren

Till allas glädje går vi mot ljusare tider, våren nalkas, men i dess släptåg finns det faror som vi måste anpassa oss till.

Gång- och cykelbanor blir isiga, så det är broddar som gäller. Gå försiktigt! Samma förhållande gäller på trottoarer i tätorten.

Bilvägarna är under våren vanskliga. Snöplogkanten smälter dagtid och smältvatten rinner in över vägen, fryser till is under natten och blir till isgata när du ska till jobbet på morgonen. Det finn befogad anledning att sänka hastigheten och hålla längre avstånd till framförvarande fordon. Avståndet krymper väldigt snabbt när vägbanan är isig.

Att korsa gata eller väg som fotgängare är inte riskfritt, så se dig för. Tänk på att du nästan skrämmer slag på bilföraren. Bilens bromssträcka är betydligt längre så här års och som fotgängare är du väldigt oskyddad.

Tänker du på ovanstående varningar och iakttar större försiktighet än vanligt, så slipper du sitta i kö på akutmottagningen.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Kjell Mycklén

Äldrerådet, NTF Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel