Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farligt för gångtrafikanter på Hårdvallsgatan – vem tar ansvar?

Sundsvalls kommun bygger gång- och cykelvägar så att alla barn och vuxna ska ta sig fram säkert. Just nu pågår arbetet på Sallyhillsvägen, att säkra för de oskyddade. Man gör en bred gång- och cykelväg, vilket gör att man kanske inte behöver gå på Sveavägen och Sallyhillsvägens körfält i vinter.

För ett antal år sedan fick den här vägbiten hastigheten 30 kilometer i timmen för att säkra skolvägen till och från S:t Olofsskolan. Den skolan har sedan några år också en säkrare in- och utfart för bilar som ska lämna och hämta barn vid skolan vid Lekängsvägen.

Vem tar ansvar för barn och vuxna som ska passera Hårdvallsgatan till och från Nacksta? Det saknas övergångsställe på Hårdvallsgatan, det saknas trottoar på Vinkeltåvägen innan gångvägen nedanför Nacksta kyrka, det är en smal trottoarer från Hårdvallsgatan mot Nacksta på södra sidan av Sallyhillsvägen.

Just nu trafikerar bussarna Hårdvallsgatan och inget tillfälligt övergångsställe är ordnat.

Har inte de som bor efter vägen från Hårdvallsgatan mot Nacksta samma rättigheter som de som bor i villorna ovanför Sallyhillsvägen? Eller är det så att här bor inga politiker så att det inte är en prioriterad fråga?

Jag vill förtydliga att jag inte är emot att vi får säkra vägar och trottoarer, men jag anser att Nackstabefolkningen är det glömda folket.

Eller tänker ni vänta till Katrinehill är byggt och Midälva förskola och S:t Olofsskolan är utbyggda på Midälva-planen innan det blir en säker övergång över Hårdvallsgatan?

Gångtrafikant

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel