Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farligt och dyrt sabotage av trafikljus

Fyra trafikljus slogs sönder under natten mot lördagen i korsningen Parkgatan och Bergsgatan.
– Det är ett nidingsdåd någon eller några har slagit sönder ljusen, säger Hans Bergquist elektriker på Infraservice nord.

Annons

Skadorna som åstadkommits är omfattande och beräknas kosta mellan 20 000 och 30 000 kronor.

– Det var länge sedan vi såg en så grov vandalisering. De måste ha haft ett hårdare tillhygge för ljusen är tillverkade av hårdplast och det är väldigt segt, säger Tommy Edström, Infraservice nord.

– Sedan är det risk för trafikolyckor när trafikljusen inte fungerar som de ska, även om det här är säkerhetssignaler som slår om till orange ljus när två lampor har gått sönder.

Under måndagen reparerades ljusen.

En person som bor vid korsningen såg att en bil stod parkerad mitt i refugen på natten. Utanför befann sig tre unga killar och ett par. När paret gått därifrån ska de tre killarna ha hoppat upp och slagit till trafikljusen innan de försvann söderut längs Parkgatan. Dagen efter upptäckte vittnet att kåporna var sönderslagna.