Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre handikapparkeringar i Sundsvall – svårt besöka banken och Kulturmagasinet

Det verkar försvinna handikapparkeringsplatser i Sundsvalls centrum. Som handikappad och i behov av rullator eller kryckor är det en nödvändighet med närhet mellan parkeringsplats och det företag man önskar besöka. Det ska väl inte vara nödvändigt att man som handikappad, ska behöva ordna med skjuts och någon som släpper av en nära, man måste väl kunna få ta bilen själv.

Att besöka till exempel banken eller Kulturmagasinet är svårt. Alla de handikapparkeringsplatser som fanns nära till exempel Kulturmagasinet är nu försvunna.

Nog för att Sundsvall ska vara en miljövänlig stad och det är viktigt med minskad bilism. Men som handikappad och boende på landsbygden, så är kollektivtrafik inte en möjlighet. Då är man beroende av bilen. Vid besök i Birsta är det inga problem med handikapplatser, det finns gott om dem vid alla de olika handelshusen.

Kanske lösningen är att en bankfilial finns där istället och att Kulturmagasinet öppnar en filial där. Så vi med handikapp också är välkomna.

Tant med rollator och bil

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel